– Derfor vil vi bo på Skjelnan

Til høsten starter oppføringen av første byggetrinn på Skjelnan. Hundrevis har allerede meldt sin interesse for det nye boligfeltet. De som har vokst opp i området vender nå tilbake.

– Det var idyll. Jeg har bare gode minner herfra, smiler Mohammed Ahamed Jama.

Han drømmer seg tilbake til en bekymringsfri oppvekst i Kroken. Den tidligere TUIL og TIL-spilleren står ved foten av lysløypa ved Skjelnan barneskole. Som barn spilte han fotball og lekte endeløse timer i den vakre naturen som omkranser bydelen.

Nå har han med forloveden Lene Junge og Lana – en av parets to døtre. Den lille familien har bosatt seg et steinkast fra Skjelnan-området, og er en av flere småbarnsfamilier som har meldt sin interesse for det nye boligfeltet på Skjelnan.

– Det er trygt og godt her. Og tilrettelagt for barnefamilier. Jeg tror vi er inne i et generasjonsskifte nå. Vi som vokste opp her kommer tilbake, og vi stortrives, sier Junge.

Selv vokste hun opp på Tomasjord, og deler de samme gode minnene som kjæresten.

Boligfeltet Skjelnan er lokalisert midt i et attraktivt friluftsområde, samtidig som du har alle nødvendige fasiliteter i umiddelbar nærhet.

Vil gi barna samme oppvekst

– Vi vil at ungene våre skal vokse opp i samme omgivelser som oss. Når de blir gammel nok til at vi kan slippe de ut, så vil vi vite at de er i nærheten og har masse å gjøre, reflekterer Jama.

Området har alltid vært bebodd av barnefamilier. Det er flere enn Mohammed og Lene som har tilbragt sine barneår på denne attraktive delen av fastlandet. Og i likhet med det unge paret har flere av de som vokste opp her nå stiftet familier og begynt å vende tilbake. Junge mener det er en styrke å ha flere likesinnede i nabolaget.

– Det handler om ha voksne i samme situasjon rundt seg, det er viktig spesielt i en småbarnsperiode. Da har man noen å dele med, og ikke minst har barna noen å leke med. Jeg tror ikke vi kunne bodd en plass uten andre barnefamilier rundt oss, sier hun.

Mohammed er enig.

– Vi har merket det nå i vår, når det har begynt å bli varmt i lufta. Ungene er ute, og foreldrene kommer etter. Da kan man slå av en prat mens ungene leker, og drøfte småbarnsproblematikk og søvnmangel, ler han.

Lene Junge og Mohammed Ahamed Jama

Naturen, utsikten og solforholdene

Det første byggetrinnet på Skjelnan er et felt bestående av 52 eneboliger. Lene og Mohammed mener prosjektet er skreddersydd for likesinnede småbarnsfamilier.

– Skjelnan sjekker av alle boksene, slår Junge fast.

Som interessenter har paret fått et unikt innblikk i hvordan Skjelnan boligfelt skal se ut når ferdig.

– Det finnes ingen lignende prosjekter. De skal virkelig tilrettelegge for de som skal flytte dit. Det blir lekeplasser, parker, skiløyper og skibruer over veiene, også har man fantastisk natur rett utenfor døren. Hele området kommer til å bli helt fantastisk, sier hun og trekker samtidig frem nærheten til skole og barnehage.

– Også må man ikke glemme solforholdene og utsikten. Dette er ting som er viktig for oss, legger Jama til.

Den tidligere TUIL-kapteinen, som nå har vendt hjem til Krokelvdalen Idrettslag, har lenge vært en uoffisiell ambassadør for Kroken. Han ønsker utvidelsen av bydelen med inntil 700 nye boliger hjertelig velkommen.

– Det er på tide. Jeg har jo alltid tenkt at Skjelnan er en del av Kroken. Det er så flott at flere oppleve idyllen vi har her.

Utbyggerne på Skjelnan

består av
Nord-Tre Eiendom AS,
Totaleiendom AS og
Troms-Hus AS.