Skjelnan boligfelt har nå gått inn i oppstartsfasen. Den nye bydelen ved Kroken skal forene vakker natur med moderne hus og gatemiljøer.

– Maskinene er i feltet. Vi er i gang, stråler projektutvikler Tone Christin Nilsen og peker på området som er første byggetrinn i Skjelnan-prosjektet.

I over 20 år har prosjektlederen Bjørnar Enoksen drømt om en ny bydel på fastlandet. Snart blir drømmen virkelighet. For når snøen smelter på Skjelnan til våren begynner byggingen av et splitter nytt eneboligfelt.

Og Enoksen er ikke den eneste som gleder seg til det blir pustet nytt liv i det naturskjønne feltet.

– Interessen for området har vært voldsom. Akkurat nå driver vi med opparbeidelse av feltet med hensyn på vei, vann og avløp. Det som gjenstår er at vi kan begynne å skape noe her. Det blir noe annet når man kan se flotte, moderne hus og gatemiljøer, forklarer Enoksen.

Bjørnar Enoksen, Tone Christin Nilsen og Vibeke Pedersen på tomten til Skjelnan prosjektet

Gleder seg til overlevering

Nilsen forsøker å sette ord på stoltheten som følger med prosjektet, og gleden over at det nå begynner å ta form.

– Det er stort å få være med på å utvikle en helt ny bydel. Vi lager jo 700 hjem, reflekter Nilsen.

I første omgang er det 21 eneboliger som skal bygges, med skjønn natur som nærmeste nabo. Nilsen trekker fram roen man finner på den siden av fastlandet, selv om Skjelnan på ingen måte er bortgjemt.

– Umiddelbar nærhet til naturen, samtidig som du kommer deg til sentrum på under et kvarter. Området ligger nært barnehage og skole, uten at man trenger å gå langs noen trafikkerte veier for å komme seg dit. Det er en fin og trygg atmosfære, sier hun.

Nå gleder hun seg til de første innflytterne skal overta sine nye hjem.

– Det er ekstra stas å få lov å overlevere boliger. Det er milepæler. Når man får se gleden det medfører, skjønner man at de utallige timene brukt i planleggingen var verdt det, smiler Nilsen.

Boligfeltet på Skjelnan

Moderne nybygg

Skjelnan-gjengen forklarer at de nye boligeierne på Skjelnan kan vente seg hus i særklasse.

– Det blir en elegant bolig med et moderne preg og form. De skal kreve lite vedlikehold, er energisparende og isolasjonsmessig enestående, forteller de.

De skryter av samarbeidet med arkitektkontoret Amundsen, som har stått for utformingen av boligtypene.

– De har engasjert seg veldig i prosjektet, og funnet gode og gjennomtenkte løsninger. De har fokusert på uterom og terrasser, og tatt stilling til vindretning og solforhold. Målet er at folk skal kunne sitte mest mulig ute når det er fint vær, sier Nilsen.

Men det er ikke bare utearealene som er godt utarbeidet.

– Husene har rikelig med soverom, store gode stuer og oppholdsrom. Store vinduer for å få inn dagslys og kunne nyte utsikten maksimalt. Alt er veldig godt planlagt, sier Enoksen.

Før boligsalget starter har Vibeke Pedersen og Nilsen en melding til alle som kan se for seg en fremtid på Skjelnan.

– Ta kontakt med oss! Vi tar gjerne et hyggelig møte og viser frem tegninger og planer, oppfordrer den entusiastiske gjengen.

Utbyggerne på Skjelnan

består av
Nord-Tre Eiendom AS,
Totaleiendom AS og
Troms-Hus AS.